background-image-1 background-image-2 background-image-3

Saopštenje za javnost, 27.05.2016

31.05.2016.

59. Sastanak Međunarodne Radne Grupe za zaštitu ličnih podataka u telekomunikacijama  (59 th Meeting of the International  Working Group on Data Protection in Telekommunications) je  održan  25. i 26. aprila 2016. godine u Oslu u Norveškoj,  na incijativu  nezavisnih tijela koja se bave zaštitom ličnih podataka  sa ciljem zaštite prava na privatnost i ličnih podataka u telekomunikacionom saobraćaju i medijima. Učesnici sastanka su razmjenjivali informacije o problemima u oblasti inspekcijkog nadzora u slučajevima koji su inicirani zahtjevima za zaštitu prava njihovih građana, kad je upitanju zaštita privatnosti na internetu. Učesnici Međunarodne Radne Grupe za zaštitu ličnih podataka u telekomunikacijama su predstavili izvještaje svojih zemalja i dali saglasnost na usvanje dokumeta koji se odnosio na privatnost i sigurnost u Interent telekomunikacijama koji je razmatran na 58-om sastanku Međunarodne Radne Grupe  za zaštitu ličnih podataka u telekomunikacijama u Berlinu.

U ime Agencija za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama učesnici su bili Radneko Lacmanović, član  Savjeta Agencije, i Biljana Božić, Šefica Odsjeka za pristup informacijama, koji su  bili u prilici slušati prezentacije na temu: Privatnost na e-Platformama za edukaciju, Upotreba biometriskih ličnih podataka prilikom elektronske provjere indenditeta, Odgovornosti u kontekstu softverskih unapređenja programa, Prezentaciju Centra za Sajber i informacionu sigurnost Norveške, Gugl, Web Praćenje, Pitanja privatnosti na društvenim mrežama, Smart TV i privatnost, Privatnost i međunarodna standardizacija, 5G standardi i Praćenja u modernim  autima.

Član Savjeta Agencije Radneko Lacmanović je predstavio Izvješta Crne Gore u 2016.godine u oblasti zadržanih podataka u telekomikacionom saobraćaju.