background-image-1 background-image-2 background-image-3

Saopštenje za javnost

30.01.2013.

U okviru kampanje obilježavanja 28. januara, Evropskog dana zaštite podataka o ličnosti, Agencija za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama je juče u gimnaziji „Slobodan Škerović“ u Podgorici upriličila predavanje za učenike te škole na temu: „Zaštita ličnih podataka - privatnost na Internetu“. 

Predavanje su otvorili čelnici Agencije i to: Predsjednik Savjeta, g. Šefko Crnovršanin, član Savjeta g. Radenko Lacmanović i direktor Agencije, g. Bojan Obrenović kao i direktor gimnazije, g. Radiša Šćekić. Predavači su bili zaposleni u Agenciji – savjetnice, Mirjana Perišić, Ljiljana Brajović i Biljana Božić.

Posebna pažnja je posvećena upoznavanju djece sa zaštitom ličnih podataka na društvenim mrežama, mogućnostima zloupotrebe i mehanizmima zaštite privatnosti. U okviru prezentacije prikazani su i kratki video zapisi sa tematikom zaštite privatnosti. Uz to, prisutni đaci su ispunili upitnik o tome u kojoj mjeri su upoznati sa zaštitom ličnih podataka.

Ovim putem, Agencija nastavlja svoju kampanju podizanja nivoa svijesti o značaju zaštite podataka o ličnosti koja je ovog puta bila usmjerena na djecu srednjoškolskog uzrasta. Takođe, na ovaj način Agencija izražava otvorenost za saradnju sa svim subjektima u društvu.