background-image-1 background-image-2 background-image-3

Predavanje za predstavnike lokalne samouprave i uprave u opštini Pljevlja

01.03.2019.

 

Agencija za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama, u namjeri da svoj rad učini što transparentnijim i kvalitetnijim, želi da zakonska rješenja iz oblasti zaštite ličnih podataka približi kako korisnicima, tako i onima koji imaju definisane zakonske obaveze. Iz tog razloga je organizovano predavanje-obuka 01.03.2019. godine u Pljevljima, za predstavnike lokalne samouprave i uprave, kao i preduzeća, institucija i ustanova čiji je osnivač lokalna samouprava. 

Predavači su bili Radenko Lacmanović, član Savjeta Agencije i Sabahudin Delić, pomoćnik direktora. Na predavanju su učesnici upoznati sa zaštitom ličnih podataka u domaćem i međunarodnom zakonodavstvu, osnovnim pojmovima iz oblasti zaštite ličnih podataka, obavezama prema Agenciji, načinom popunjavanja i dostavljanja Evidencije zbirki ličnih podataka na propisanom obrascu, ulogom službenika za zaštitu ličnih podataka, internim pravilom obrade i zaštite ličnih podataka i td. Uz interaktivno učešće prisutnih, posebno su apostrofirani neki primjeri iz prakse rada Agencije. Takođe, učesnici su upoznati o važnosti adekvatne primjene Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, uz osvrt na obaveze subjekata koje su predviđene Opštom Uredbom o zaštiti ličnih podataka-GDPR.

Edukaciji je prisustvovalo ukupno 19 prestavnika različitih sektora, koji su iskazali zapaženo interesovanje za ovu temu.