background-image-1 background-image-2 background-image-3

Saopštenje za javnost

02.04.2020.

 

Danas, 02. aprila 2020. godine, održana je XXIII sjednica Savjeta Agencije, na kojoj su, između ostalog, razmatrane prispjele kandidature za imenovanje direktora/ice Agencije.

U skladu sa svojim nadležnostima definisanim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i Statutom Agencije, Savjet Agencije je raspisao Javni konkurs za imenovanje direktora/ice Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama, koji je objavljen u sredstvima javnog informisanja i na web sajtu Zavoda za zapošljavanje Crne Gore 09.marta 2020. godine. 

Poslije isteka petnaestodnevnog roka za podnošenje prijava, Savjet Agencije je konstatovao da su na Javni konkurs za imenovanje direktora/ice Agencije prispjele tri kandidature, i to od strane Čedomira Mitrovića, Goranke Vučinić i Ivana Medojevića. Takođe, Savjet Agencije je, uvidom u dokumentaciju, konstatovao da su sva tri kandidata blagovremeno dostavili svoje prijave, da su prijave potpune i da su priloženi potrebni dokazi, da sva tri kandidata ispunjavaju uslove navedene u Javnom konkursu. 

Odluku o imenovanju direktora/ice Agencije Savjet će donijeti na narednoj sjednici, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.