background-image-1 background-image-2 background-image-3

Dan ljudskih prava i sedam godina rada Agencije

12.12.2016.

Agenciji za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama svečano obilježila Dan ljudskih prava i sedam godina rada Agencije

Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama je, povodom 10. decembra, Dana ljudskih prava, kao i sedam godina rada Agencije, upriličila skromnu svečanost na kojoj su uručeni Priručnici za slobodan pristup informacijama i zaštitu ličnih podataka štampani na brajevom pismu.

Predsjednik Savjeta Agencije Muhamed Gjokaj je uručio primjerke Priručnika predstavnicima Resursnog centra za djecu i mlade „Podgorica“, Udruženju mladih sa hendikepom, Savezu slijepih Crne Giore, Biblioteci za slijepe Crne Gore i  Paraolimpijskom komitetu Crne Gore. Tom prilikom g-din Gjokaj je istakao značaj unapređenja ljudskih prava, posebno se osvrnuvši na pristup dokumentima licima sa djelimičnih ili potpunim gubitkom vida, naglasivši želju Agencije da, štampanjem Priručnika na brajevom pismu, približi i učini dostupnim svima dokumenta iz oblasti zaštite ličnih podataka i slobodnog pridtupa informacijama.

Prisutnima su se obratili direktor Resursnog centra Zoran Bošković i član Savjeta Agencije Radenko Lacmanović, čije izlaganje preniosimo u cijelosti (u prilogu).

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Ministarstva kulture i kancelarije Ombudsmana.

Ovdje možete pročitati IZLAGANJE Radenka Lacmanovića, člana Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama, povodom obilježavanja 10. decembra Dana ljudskih prava i 7 godina od osnivanja ove institucije

DSC 0587

DSC 0586