background-image-1 background-image-2 background-image-3

Saopštenje za medije

09.10.2018.

Rukovodioci Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama Crne Gore gosti Poverenika Srbije

 

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić primio je danas predsjednika Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama Crne Gore Muhameda Gjokaja i direktora Agencije Čedomira Mitrovića i zadržao se sa njima u dugom razgovoru.

Poverenik i njegovi gosti razgovarali su o efektima primjene evropske Opšte uredbe o zaštiti podataka (GDPR) i mogućim problemima u vezi sa tom primjenom sa kojima će se suočavati i građani i privredni subjekti Srbije i Crne Gore.

U razgovoru su analizirani rezultati primjene Memoranduma o saradnji koji su Poverenik i Agencija zaključili u decembru prošle godine u Podgorici. Izražena je puna saglasnost i zadovoljstvo povodom saradnje i razmjene iskustava koja se odvija u prijateljskoj i kolegijalnoj atmosferi i potvrđen interes da se saradnja nastavi.

Poverenik i predstavnici Agencije u potpunosti su saglasni u pogledu potrebe unapređenja saradnje sa nezavisnim organima koji obezbjeđuju zaštitu podataka o ličnosti u drugim republikama bivše Jugoslavije, odnosno u pogledu inteziviranja saradnje koja je već uspostavljena potpisivanjem Deklaracije Incijative 2017.

 

Agencija za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama