background-image-1 background-image-2 background-image-3

Otvoren Twinning light projekat
24.09.2018.

„JAČANJE KAPACITETA AGENCIJE ZA ZAŠTITU LIČNIH PODATAKA I SLOBODAN PRISTUPA INFORMACIJAMA“

 

Agencija za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama Crne Gore, Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske svečano su otvorili Twinning light projekat u utorak, 18. septembra 2018. godine u EU Info centru u Podgorici. 

Na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili gđa Audrone Urbonaviciute, Zamjenica šefa Sektora za saradnju, Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, Njegova ekselencija ambasador g. Veselko Grubišić, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Crnoj Gori, g. Muhamed Gjokaj, Predsjednik Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama Crne Gore, gđa Danijela Nedeljković-Vukčević, Generalna direktorica Direktorata za državnu upravu, Ministarstvo javne uprave, gđa Ivana Vujošević, Savjetnica glavnog pregovarača, Kancelarija za evropske integracije, gđa Nirvana Sokolovski, Voditeljica Službe za twinning, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje, Hrvatska, kao i gđa Anamarija Musa, Povjerenica za informiranje Republike Hrvatske.

Opširnije...

Twinning Light projekat u Crnoj Gori
30.08.2018.

Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske započeo sprovođenje Twinning Light projekta u Crnoj Gori

 

 Na osnovu Ugovora o sprovođenju Twinning light projekta „Jačanje kapaciteta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama“ 13. avgusta 2018. godine započelo je sprovođenje šestomjesečnog projekta koji se u ukupnoj vrijednosti od 250.000,00 eura finansira sredstvima IPA programa Evropske unije u svrhu pružanja pomoći države članice Republike Hrvatske državi pristupnici Crnoj Gori. Ugovor o sprovođenju su potpisali sa hrvatske strane, dr.sc. Anamarija Musa, Povjerenica za informiranje, ispred institucije države članice koja pruža projektnu pomoć,  ujedno i lider projekta, i g. Muhamed Gjokaj, Predsjednik Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama Crne Gore.

 Ugovor o Twinning grantu Evropska Unija putem Evropske komisije i Delegacije EU u Crnoj Gori potpisala je sa Povjerenikom za informiranje i Središnjom agencijom za finansiranje i ugovaranje programa i projekata EU koja pruža administrativnu i finansijsku podršku sprovođenju projekta.

Opširnije...

Tvining projekat

Ciljevi Tvining projekta su jačanje kapaciteta Crne Gore za zaštitu ličnih podatka i sprovođenje zakonodavstva koje se odnosi na zaštitu podataka. Sastoji se od dvije komponente: usklađivanje zakonodavstva i organizovanje obuke o zaštiti ličnih podataka.

Opširnije...