background-image-1 background-image-2 background-image-3

Saopštenje za javnost

26.01.2023.

NEDJELJA OTVORENIH VRATA

 

Agencija za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama, povodom 28. januara Dana zaštite ličnih podataka, organizuje „Nedjelju otvorenih vrata“.

Ovim putem pozivamo građane, nevladine organizacije i institucije da, u periodu od 30. januara do 3. februara u toku radnog vremena, posjete Agenciju, neposredno se upoznaju sa našim radom i/ili, ukoliko smatraju da su im povrijeđena prava iz domena rada Agencije, dobiju potrebna obavještenja i pomoć u rješavanju eventualnog problema.

Zainteresovana javnost se može obratiti Agenciji i putem pošte, na adresu Bulevar Svetog Petra Cetinjskog br. 147, telefonski na broj 020-634-883 ili putem e-maila azlp@t-com.me

„Nedelja otvorenih vrata“ organizuje se u javnom interesu u cilju podizanja svijesti građana o pravu na zaštitu ličnih podataka i privatnosti, informisanja o načinima zaštite i obraćanja Agenciji. Javni interes svake zajednice pa i Crne Gore je zaštita privatnosti njenih građana, a uloga Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama da bude stožer zaštite ličnih podataka kao dio institucionalnog mehanizma.

U saradnji sa Pravnim fakultetom UCG u Podgorici biće upriličeno predavanje na temu zaštite ličnih podataka za studente ove univerzitetske jedinice, a predavači će biti Predsjednik Savjeta Agencije g-din mr Željko Rutović i član Savjeta Agencije g-din Muhamed Gjokaj.

Predstavnici Agencije će održati predavanja na temu zaštite ličnih podataka na internetu i društvenim mrežama za učenike Gimnazije „Slobodan Škerović“ i Srednje ekonomske škole „Mirko Vešović“.

Takođe, predstavnici Agencije će kroz medijske nastupe predstaviti rad Agencije i informisati javnost o oblicima zloupotrebe i načinu zaštite ličnih podataka.