background-image-1 background-image-2 background-image-3

Saopštenje za javnost, 14.06.2013

14.06.2013.

Agencija za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama će postupiti po preporukama DRI datih u okviru Izvještaja o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja za 2012. godinu

 

Na bazi sprovedene revizije i utvrđenog činjeničnog stanja Državna revizorska institucija (DRI) je dala pozitivno mišljenje na tačnost Godišnjeg finansijskog izvještaja Agencije za 2012. godinu.

 

Zbog utvrđenih odstupanja u primjeni Zakona o javnim nabavkama, Zakona o radu, Zakona o sistemu unutrašnjih finansijskih kontrola u javnom sektoru kao i konstatovanih nedostataka u evidentiranju imovine, nadležni Kolegijum je izrazio uslovno mišljenje na usklađenost poslovanja subjekta revizije sa zakonskim i drugim propisima.

 

DRI je s tim u vezi Agenciji dala četiri preporuke koje se tiču uspostavljanja unutrašnje revizije, popunjavanja sistematizovanih radnih mjesta zasnivanjem radnog odnosa putem ugovora o radu, obezbjeđivanje evidentiranja opreme i drugih pokretnih stvari u skladu sa Uredbom o načinu vođenja evidencije pokretnih i nepokretnih stvari i o popisu stvari u državnoj svojini i unapređenje sistema javnih nabavki.

 

Zbog nedovoljne kadrovske popunjenosti Agencija je bila prinuđena da  tri lica angažuje ugovorom o djelu za koje je dobila saglasnost Ministarstva finansija jer zbog nedostatka finansijskih sredstava nije postojala mogućnost zasnivanja radnog odnosa putem ugovora o radu.

 

U cilju postizanja potpune usaglašenosti rada sa važećim propisima, Agencija će u ostavljenom roku od šest mjeseci preduzeti potrebne mjere i DRI izvjestiti o realizaciji preporuka.